Supermarkt Albert Heijn heeft het onrealistische beeld wat ze gaf van een varkensstal na ophef van Sluit VION! aangepast.

Een paar weken geleden schreven we over Albert Heijn's misleiding. Op hun website werd deze foto gebruikt om te laten zien waar 1 ster Beter Leven varkens vandaan komen:

Pure misleiding, meldden wij, want alle 1 ster varkensvlees van AH komt van Vion. Deze varkens komen nooit buiten en zien alleen maar buitenlucht op weg naar het slachthuis.

Albert Heijn heeft naar ons geluisterd en de foto aangepast, zie hier:

Deze foto is een iets betere afspiegeling van de werkelijkheid van varkens die in een Nederlandse Beter Leven stal opgesloten zitten. Een expert zegt hierover: "Ik denk dat als je de 1 ster Beter Leven vleesvarkens schoonspuit en in een nieuwe stal zet met met vers strooisel en dan ook nog de verrijking aanvult het er misschien zo uit kan zien voor een paar uur."

Wil je zien hoe het er echt aan toegaat in een Beter Leven stal? Kijk dan deze video die Ongehoord maakte in de stal van Mark van der Oever, de voorman van de Farmers Defence Force.

Voor videobeelden van de slacht verwijzen we ook naar de site van Ongehoord en voor opnamen van de vergassing van varkens kun deze video van Varkens in Nood bekijken.

Ook al worden varkens biologisch gehouden (3 sterren) zoals voor De Groene Weg, onderdeel van Vion, dan nog blijft het uitbuiting van dieren. De dieren willen niet dood en lopen nooit vrijwillig het slachthuis in.

Sluit VION! is radicaal tegen de veehouderij, hoeveel sterren De Dierenbescherming er ook tegenaan gooit.

De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door Wohtek Hubar, tijdens een Save bij Vion Boxtel.