Vanochtend 26 januari heeft de politie tenminste zes activisten gearresteerd. Hieronder enkele mensen van van Extinction Rebellion en ook Joke Kaviaar. De activisten werden van hun bed gelicht omdat ze hebben opgeroepen om de A12 te blokkeren.

Opruiing volgens het Openbaar Ministerie. Intimidatie en onrechtmatige criminalisering van activisten volgens ons. Ook advocaat Willem Jebbink spreekt zich uit tegen deze "buitenproportionele" arrestatie: "Het gerechtshof van Amsterdam heeft vorig jaar klip en klaar uitgemaakt dat oproepen tot blokkades géén strafbaar feit is omdat de opzet niet gericht is tot het plegen van strafbare feiten, maar oproepen tot vreedzame demonstraties. Daarom is het onbegrijpelijk dat de officier van justitie zo doorgaat met het arresteren van mensen." Ook Amnesty en andere maatschappelijke organisaties maken zich zorgen om deze bizarre actie van het OM.

Wij roepen daarom iedereen op om de A12 te blokkeren. De blokkade begint zaterdag 28 januari om 12:00 uur. Meer informarie op de website van Extinction Rebellion. En als we dan toch bezig zijn, blokkeer de A27 ook maar (want Amelisweerd wordt bedreigd) en natuurlijk alle slachtfabrieken van Nederland! (Vion heeft slachtfabrieken in Boxtel, Tilburg, Groenlo, Enschede, Apeldoorn, Scherpenzeel en verspreid over Duitsland).