Afgelopen zaterdag, 29 mei, organiseerden onze vrienden Gemeinsam gegen die Tierindustrie een demonstratie in Bad Bramstedt bij Hamburg. Verschillende groepen en initiatieven uit Duitsland en ook Sluit VION! sloten zich aan en marcheerden met zo'n 150 mensen door de stad naar het slachthuis, waar elke week zo'n 3200 runderen worden geslacht.

De demonstratie ging gepaard met vele toespraken over de gevolgen van de veehouderij voor het klimaat, repressie tegen activisten, arbeidsomstandigheden en uitbuiting van dieren in de vleesindustrie. Sluit VION! deed ook mee en hield aan het begin van de demonstratie een toespraak. De eis was heel duidelijk: Vion moet sluiten!

Het bedrijf is verantwoordelijk voor de dood van 15 miljoen varkens en bijna een miljoen koeien per jaar. De arbeidsomstandigheden en vooral de behandeling van migranten arbeiders zijn erbarmelijk. Ook het milieu lijdt zwaar onder het reusachtige bedrijf en het wordt tijd dat VION zijn verantwoordelijkheid neemt. In plaats daarvan heeft het bedrijf zich alleen schriftelijk uitgelaten over de beschuldigingen van GgdT aan de NDR.

Dit verbaast ons niet, maar toont eens te meer aan dat het bedrijf zich nergens iets van aantrekt zolang het maar winst maakt.

Het artikel van GgdT kan hier worden gelezen en de TV reportage van NDR hier.