Een omwonende die zo'n 500 meter van Vion vandaan woont, schreef ons de volgende mail:

"Het valt mij op dat jullie site nauwelijks iets vermeldt over geluidsoverlast van VION. Met name de bewoners van Stapelen, maar ook Grote Beemd en het eerste deel van de wijk Oost klagen over een constante bromtoon, ook in de nacht. Zelf woon ik aan de Kleine Beemd en ik en enkele buurtgenoten hebben al meermaals een klacht ingediend bij het centrale milieuklachtenpunt. De ODBN belt altijd keurig terug en geeft aan dat het probleem bij hen bekend is, dat het waarschijnlijk de luchtwasser installatie van de zuivering is die dit probleem veroorzaakt en dat ze er onderzoek naar (willen) doen maar dat de capaciteit hiervoor ontbreekt. Ze adviseren om klachten vooral te blijven melden, dat verhoogt de druk op nader onderzoek en maatregelen. Misschien dat jullie hieraan aandacht kunnen geven op jullie site?"

Bij deze roepen roepen we daarom bewoners op altijd klachten te melden en daarmee de druk op te voeren. Dit kan bij de milieuklachtencentrale van de ODBN. Iedere klacht kan worden gemeld: geluid, stank, etc.

Bij dierenmishandeling of verwaarlozing kunt u ook een melding maken bij Red een dier via telefoonnummer 144.

Een klacht over bijvoorbeeld arbeidsomstandigheden of arbeidsuitbuiting kunt u via de website van de Inspectie SZW doen.

Ook kan iedereen, met wat voor klacht dan ook, bij Sluit VION! terecht. We zijn dan wel geen officiële instantie; wij luisteren altijd en proberen samen met de gedupeerde een oplossing te vinden die degene helpt. Dit kan uiteraard anoniem!