Gisteravond, zondag 12 september, zijn 80 activisten van de Franse anti-speciestische en anarchistisch collectief 269 Libération Animale, een slachthuis van Van Drie binnengedrongen. Ze hebben zich vastgeketend als verzet tegen de vleesindustrie. Deze ochtend is iedereen gearresteerd. Zie video hier.

Sluit VION! is solidair met 269 Libération Animale en hun actie. Van Drie's woordvoerder noemt de activisten "misdadig" maar de enige echte misdadiger in dit verhaal is Van Drie, de grootste kalverslachter ter wereld.

Van Drie slacht per jaar bijna anderhalf miljoen kalfjes. Ze importeren 800 duizend kalfjes naar Nederland, allemaal "bijproducten" van de zuivelindustrie. Het vlees wordt vervolgens voor het overgrote merendeel geëxporteerd.

De familie Van Drie vaart hier wel bij: zij hadden in 2019 nog 1,2 miljard euro aan kapitaal en staan in de Quote familie top 50. En verder heeft iedereen alleen maar last van dit bedrijf: de kalfjes, ten eerste; het milieu; de arbeidsmigranten die ook door dit bedrijf worden uitgebuit. Zelfs boeren van Netwerk Grondig klagen over Van Drie, vanwege z'n monopolie positie en grootschalige import.

Van Drie, dat bedrijf ben je liever kwijt dan rijk!

Update:

Verschillende media namen vandaag het foutieve bericht van het ANP over waarin Sluit VION! werd aangemerkt als groep die deze actie zou hebben georganiseerd. Dat is feitelijk onjuist en wij eisen rectificatie. Wij zouden er trots op zijn geweest verantwoordelijk te zijn voor een actie als deze, maar helaas, die eeuwige eer komt Sluit Vion niet toe, hoe graag we dat ook hadden gewild. Wij zijn volledig solidair met alle actievoerders en eisen de onmiddellijke stopzetting van alle gerechtelijke procedures tegen hen.

Sluit Vion en Sluit Van Drie!