Rainforest Alliance is een keurmerk voor eerlijk en duurzaam geproduceerde producten uit gebieden waar regenwoud groeit. Belangrijke criteria zijn de bescherming van ecosystemen, bossen en wilde dieren, en het welzijn van arbeiders. Het keurmerk, een kikkertje, is te vinden op bananen, tropische vruchten, chocolade, koffie en thee. Onlangs is de organisatie gefuseerd met het in Nederland bekendere UTZ.

Wij waren daarom zeer verbaasd toen we door de jaarverslagen van Vion zaten te bladeren en zagen dat de vice voorzitter van de Rainforest Alliance, Ton van der Laan, ook in de supervisory board zit van Vion!

Wij van Sluit VION! vinden dit stuitend. Een organisatie die milieu en mensenrechten zo hoog in het vaandel heeft zou zich verre moeten houden van een mega vleesbedrijf dat milieu vervuilt en arbeiders uitbuit. We hebben Rainforest Alliance hierover bevraagd en kregen een e-mail: "we komen er nog op terug". Dit was op 21 augustus, twee maanden geleden...

Wij vinden dat we ondertussen wel een echt antwoord mogen krijgen: gaat Rainforest Alliance de banden breken met dit vreselijke bedrijf?

Mail RA of tweet hen ook!

Website Rainforest Alliance