"Ah dat gaat over die stinkfabriek! ​​​" Zo legde een man tegen zijn zoontje uit waar de Sluit VION! huis-aan-huis krant, wat wij hen gaven, over ging.

Zo kregen we meer reacties van bewoners. Sommigen waren het helemaal met ons eens en vinden dat Vion zo snel mogelijk moet verdwijnen. Al jaren klagen ze over de stank en de vele vrachtwagens. Twee van deze mensen zijn ook geïnterviewd voor onze krant. Een aantal mensen waren speciaal naar onze manifestatie gekomen om zeker te weten dat ze een krantje konden krijgen! Ook waren veel mensen het wel met ons eens maar verwachtten ze niet dat Vion ooit zou sluiten, of vonden ze dat we ons ergens anders op zouden moeten richten (de consument, de minister, de boeren...). Dit geeft maar weer aan hoeveel werk we nog te doen hebben om mensen te motiveren zelf actie te nemen en zich te richten op de grote bedrijven die het meest profiteren van uitbuiting!

Zoals te verwachten waren er ook mensen die zeiden een "karbonaadje" niet te kunnen missen. Een stel jongens probeerden onze speech te verstoren door vanuit een naburig terras, met de nodige biertjes op, iets onverstaanbaars te roepen ter ondersteuning van Vion. Het maakte weinig indruk op ons.

De burgemeester en de CEO van Vion waren uitgenodigd om een krant in ontvangst te nemen maar kwamen niet opdagen. De burgemeester had zich overigens wel netjes afgemeld en we hebben een krant in de bus van het gemeentehuis gestopt en eentje bij Vion afgegeven.

Your Local Pirates speelde 's middags op onze manifestatie, waar vooral het nummer: "we moeten de slachthuizen slopen" veel bijval kreeg van de aanwezigen. Jeroen Siebelink gaf een sterke speech, gebaseerd op zijn column in de krant en ook spraken we zelf over wie we zijn en waarom Vion moet sluiten.

We hebben met zo'n twintig vrijwilligers bijna vierduizend kranten bezorgd door de Boxtelse wijken nabij Vion en ook in Lennisheuvel.

Download hier de krant.

Download hier de poster.

De middenposter

Media: Brabants Dagblad