Op vrijdag 19 november houden we samen met de werkgroep Arbeid van de Vrije Bond wederom een flyer-actie voor de poort van de slachterij van Vion in Boxtel. Dit is het grootste slachthuis van Vion, een bedrijf dat zelf het grootste vleesbedrijf is van Nederland. Talking 'bout The Enemy....

Deze flyer-actie is onderdeel van een langlopende campagne van de Werkgroep Arbeid welke arbeidsmigranten wil informeren over hun rechtspositie en uitbuiting wil tegengaan. In Nederland werken zo’n 500.000 arbeidsmigranten via uitzendorganisaties onder onacceptabele omstandigheden; waardoor onderzoekers, journalisten, activisten en vakbonden steeds vaker de term moderne slavernij gebruiken. Onlangs heeft SER een rapport uitgebracht waarin de sectoren vleesverwerking, distributiecentra en seizoensgebonden land- en tuinbouw voor met name de arbeidsmigranten de meest exploitatieve sectoren zijn. Ondanks de krokodillentranen van beleidsmakers en overheidsrapporten die in lades belanden, verbetert de situatie voor migrantenarbeiders niet.

Arbeidsmigranten hebben recht op een volwaardig inkomen, verblijf en gezonde werkomstandigheden net als alle andere mensen in onze samenleving. Heb jij dezelfde overtuiging en wil je je aansluiten bij deze actie in Boxtel? Stuur dan een mail aan de werkgroep Arbeid (vrijebond-arbeid(at)riseup.net) of naar Sluit VION! (info(at)sluitvion.nl). Voor meer informatie over de achtergronden zie ook de websites: https://vrijebond.org en https://sluitvion.nl.