Sluit VION! maakt zich zorgen over de behandeling van de arbeiders die bij Vion werken. Over alle dieren die hier nodeloos worden geslacht. Over het welzijn en de gezondheid van buurtbewoners. Het milieu – lokaal en elders – dat vervuild wordt. De campagne wil daar verandering in brengen: Sluit VION!

Wij voeren actie om alles wat er mis is met Vion aan de kaak te stellen, en we geven publiciteit aan acties van anderen die passen binnen onze waarden en die bijdragen aan onze visie. Die visie komt neer op het volgende: wij willen dat Vion sluit, tenzij het wordt omgevormd tot een organisatie die diervriendelijk is (dus niet slacht), goed voor arbeiders zorgt, omwonenden geen overlast bezorgt en een positieve bijdrage levert aan het milieu.

Sluit VION! is een coalitie van burgers en de volgende organisaties: Alle Dieren Vrij; Animal Rebellion; Vrije Bond Noord-Brabant; Autonomen Brabant; Earthlings NL, en Cage Undefined.

Deze bevriende organisaties steunen onze visie: The Barricade, Bite Back, Gemeinsam Gegen die Tierindustrie, Ongehoord en ASEED.

Donaties zijn welkom: Go Fund Me of stort direct op de bankrekening van Stichting Vrienden van Animal Rebellion (onder vermelding van Sluit VION!): NL88 BUNQ 2042 4835 40.

Wij streven naar een wereld zonder onderdrukking en accepteren geen enkele vorm van discriminatie en seksueel grensoverschrijdend gedrag tijdens onze acties of binnen onze organisatie. Mocht je ervaren dat er over jouw grens wordt gegaan, of getuige zijn van dergelijk gedrag, laat het ons dan (anoniem) weten. Lees hier ons volledige beleid.

Het kunstwerk "Ruine IX" is gemaakt door Hartmut Kiewert. Posters en ansichtkaarten kun je daar bestellen.